Taijiwuxigong: spontane beweging voor gezondheid en geluk

Buqi Institute Belgium, Antwerpen (B)

31/01/2009

 

 
Taijiwuxigong®: Spontane beweging voor gezondheid en geluk
 
Taijiwuxigong® is een Chinees oefensysteem dat zich vooral richt op de ontwikkeling van innerlijke krachten. Op zoek naar de bron van die krachten in de onderbuik (de dantian) moeten we allereerst de juiste lichaamshouding vinden. Daartoe leren we een specifieke houding aan, die ons in staat stelt verbinding te maken met de aardekracht. Deze kracht wordt gebruikt om de dantian te activeren. De geactiveerde dantian brengt vervolgens het lichaam spontaan in beweging. Daarbij komt dan een innerlijke beweging tot stand, die we langzamerhand verder kunnen ontwikkelen en vrij in ons lichaam laten circuleren. We maken het lichaam meer open en langer, rekken de gewrichten uit en ontspannen de spieren. Naarmate we oefenen ontwikkelt zich een sterke interne vibratiekracht met een reinigend en deblokkerend effect voor lichaam en geest.
De resultaten van oefening zijn:
- ziekteverwekkende factoren (binqi) zoals afvalstoffen en fysieke en emotionele spanningen worden afgevoerd, waardoor je minder ongemakken en pijn ervaart;
- je versterkt en versoepelt de wervelkolom;
- je leert steviger staan, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal;
- je wordt soepeler in lichaam en geest;
- je ontwikkelt een beter lichaamsbesef;
- je ontwikkelt een toestand van meer evenwicht, verhoogde geestelijke helderheid en emotioneel en algemeen welbevinden.
 
Om de oefeningen correct aan te leren heb je een ervaren leraar nodig. 28 februari-1 maart heeft er in Mortsel een weekendcursus plaats met Shen Jin, die al meer dan 25 jaar ervaring heeft opgebouwd. Voor meer info (ook over wekelijkse lessen) zie www.buqi.net. U kunt ook mailen naar sofie@buqi.net of bellen naar 03 281 0532.
 
   
 
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy