De Natuurlijke Kookschool. 'Koken met de chef!'

De Natuurlijke Kookschool (Westmalle, B)

09/02/2009

 

 

De Natuurlijke Kookschool
 
 

 


 
Koken met de chef!
macrobiotisch-vegetarisch, met veel achtergrondinformatie
 
In AUM-ruimte LEUVEN
op maandagavond
 2 maart, 9 maart, 23 maart 2009
van 19.30 tot 21.30 uur  
nadien samen tafelen
   
 
'Koken met de chef!': gezond, verfijnd en verrassend, met boeiende achtergrondinformatie.
Een unieke kans om kennis te maken met de macrobiotisch-vegetarische keuken van chef-kok Mieke Vervecken-Pieters, chef te Brussel (dansgezelschap Rosas-PARTS) en tevens directrice van ‘De Natuurlijke Kookschool.
Koken met verse daslook (uit het Meerdaalwoud), merkwaardige soepen uit Rusland, Argentinië, Zuid Afrika, héérlijk paasgebak en ander lekkers.
Vanaf maandag 2 maart in de Aum-ruimte te Leuven.
Heerlijk samen tafelen erna!
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid, hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ organiseren zonder uren in je keuken te staan.
Daarna gezellig tesaam dineren met thee.
Van 19.00 tot 21.00 uur.
 
Maandag 2 maart
Programma: ‘Verse daslookgerechten’
Rode quinoa, tösti of pittabroodjes met tofukroketjes, gevulde savooirolletjes, witloof met gerookte zalm of veggie met gerookte tofu en bechamelsaus, een pittig lenteslaatje met verse kruiden, daslookpesto met daslook uit het Meerdalwoud van Heverlee (hopen we) en een calorievrij dessertje.
 
Maandag 9 maart
Programma: ‘Merkwaardige soepen uit allerlei landen’
Waar eenvoudig en duurzaam gekookt wordt vinden we overhéérlijke soepen, van Rusland via Argentinië naar Zuid-Afrika. Authentieke recepten van onze vrienden uit deze landen! Bij elk gerecht een passend brood of graan.
 
Maandag 23 maart
Programma: ‘Héérlijk gebak en andere paasgerechten’
Een volledig paasmenu dat eenieder zal verrassen met lenteaperitief, lentegroenten en een heuse citroenmerengue, taart met chocoladesaus zonder suiker.
   
 
 
Kosten
75 euro per reeks van drie lessen
35 euro per les, inclusief lunch en thee
Wil je ook een maaltijd meenemen, dan kan dat bij tijdige voorafbestelling: 15 euro 
Plaats
AUM-ruimte, Kolonel Begaultlaan 15, 3012 Leuven (10 minuten wandelen van Leuven Station) 
INSCHRIJVEN
Vooraf inschrijving is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor aanvang.
Voorschot bij inschrijving: 10 euro te storten op rek. I.S.S., Oude Baan 104 te Westmalle
reknr: 789-5227885-88 met vermelding:’ koken met de chef’, en datum
Telefoon: 03-309 17 02 woensdag, donderdag en vrijdag, van 9 tot 17 uur
   
   
Telefoon 03 - 309 17 02   -   www.denatuurlijkekookschool.be
‘De Natuurlijke Kookschool’ Oude Baan 104 2390 Westmalle
   
Meer lessen worden gepland in mei en juni 2009.

 www.denatuurlijkekookschool.be

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy