Een weekend ertussenuit!?

Essens (Wambeek, B)

06/02/2009

 

Heb je zin

o          om op een intense manier kennis te maken met Mindfulness of
o          om je Mindfulnesspraktijk te verdiepen en/of
o          om gedurende een korte periode te ervaren wat stilte met jou doet ?
 
Dan is dit Mindfulness-weekend net wat je zoekt!
 
Mindful” in het leven staan is: objectief, onbevooroordeeld, open en mild aandacht schenken aan dat wat werkelijk is, bewust zijn, leven en werken vanuit het moment.
Het is zo eenvoudig, en toch lukt dit niet altijd. Via de “Mindfulness”-training kan je leren hoe het kan.
 
Door z’n unieke integratie van Westerse psychologie en Oosterse technieken heeft deze aandachtstraining een fundamentele invloed op de manier waarop je in het leven staat: hoe je denkt, hoe je in relatie staat tot anderen, hoe je omgaat met je emoties, werk, gezag, en niet in het minst met stress. 
 
Deze training is gebaseerd op twee pijlers.  Enerzijds de cognitieve therapie, die ervan uitgaat uit dat de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen. Anderzijds is er de Mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw laat contact maken met het nu.
 
Concreet leer je dankzij deze training :
·         een gezond evenwicht te vinden tussen werk en ontspanning;
·         volledig aanwezig te zijn bij wat je doet, of het nu thuis is of op het werk;
·         je beter te concentreren
·         stabiel te blijven in tijden van stress;
·         je creativiteit aan te boren;
·         inzicht te verwerven in het eigen functioneren.
   
   
Van vrijdag 3 april 2009 (19.00 uur) tot zondag 5 april 2009 (14.30 uur) laten Björn Prins (ITAM vzw) en Marleen Vandenbosch (Essens) je in de Oude Abdij Kortenberg op een korte maar intense manier kennismaken met Mindfulness. Theorie en praktijk wisselen elkaar mooi af. Je ontdekt wat het is en hoe je zelf je welbevinden, mentale weerbaarheid en geestelijke gezondheid positief kan beïnvloeden.  Gedurende een 24-tal uur zal je tevens de kracht van stilte kunnen ervaren. Een unieke ervaring, aldus deelnemers aan de tweedaagses van 2007 & 2008.
 
Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht op www.essens.be.
 
Tot dan !
 
Björn Prins (www.itam.be) & Marleen Vandenbosch (www.essens.be)
 
P.S. Kijk ook even naar de Mindfulnesstrainingen die ITAM in verschillende steden in België organiseert en de andere activiteiten van Essens, zoals Thaise voetmassage, transformerend ademen, zen & zin(en) ... . We verwelkomen je daar graag.
   
   
   

                        &    

 

  

  

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy