Meditatiereizen Ladakh Noord-India

Tamara Maerschalck (Dessel, B)

21/02/2009

 

 

 

MEDITATIETREKKINGS LADAKH
Noord-India
 
 
Reis 1: 1 aug – 18 aug 2009
Reis 2:  20 aug – 6 sept 2009
 
Deze bijzondere reis voert u niet alleen langs prachtige paden doorheen de Himalaya, een van ’s werelds mooiste bergketens, maar neemt u tevens mee op een innerlijke reis, naar je diepere zelf toe. Op het menu staan niet alleen allerlei Indische, Ladakhi en Tibetaanse lekkernijen maar u kunt ook proeven van verschillende meditatievormen die u zullen aangereikt worden.
 
Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Joker (licentie A1679) en een lokale touroperator in Ladakh.
 
Voor alle inlichtingen:
 
 
PROGRAMMAVOORSTEL
We volgen geen klokvast programma. Zogauw u in India aankomt, zal u begrijpen waarom. Tijd is een flexibel begrip. We gaan ons eigen ritme volgen, staan open voor het moment zelf en laten het onverwachte toe.
 
Onze reis start in Delhi waar we eventjes de couleur locale opsnuiven en van daaruit doorvliegen naar Leh. Terwijl de nodige formaliteiten in orde gebracht worden, gaan wij op verkenning in de omgeving van Leh en maken kennis met de Ladakhi cultuur. We bezoeken enkele van de vele mooie kloosters, genieten van het stadje en wennen aan de hoogte. Na enkele acclimatisatiedagen, worden we naar Kullum gebracht vanwaar onze trek (9 à 10d) zal starten. Tijdens onze trek komen we onder andere in de buurt van Igoo, Chemdey, Kaspang, Takthok, Nang, Arzu en Stakmo en nog meer kleine schilderachtige plekjes vanwaar we prachtige uitzichten hebben op de omliggende bergtoppen die tot de hoogste ter wereld behoren.
 
Dagelijks terugkerende onderdelen op ons pad zijn onze ochtendmeditatie en avondyoga en uiteraard de mooie wandelingen. Verder werken we met bewustwordingsmomenten waarbij we intenser in contact komen met onszelf en onze omgeving en is er ruimte voor verdiepingsmomenten, waarbij je de tijd hebt om alles voor jezelf te laten bezinken of een aantal dingen uit te diepen. Ook verwenmomenten ontbreken niet in onze tocht.
 
Ervaring met meditatie is niet noodzakelijk. U hoeft geen topsporter te zijn om de wandelingen tijdens onze trektocht aan te kunnen doch een gezonde fysieke conditie en een open geest zijn wel vereist. Gebrek aan comfort tijdens de trekking vragen een zekere flexibiliteit en een goede mentale weerstand is welkom.
 
We wandelen gemiddeld 4 à 5 uur per dag en de rest van de tijd gebruiken we om de omgeving in ons op te nemen, te genieten van wat het leven ons op dat moment te bieden heeft. Na acclimatisatie in Leh (3506 m), klimmen we geleidelijk door berg en dal om omstreeks de 5de dag van onze trekking de Kydirma La (4750 m) over te steken. Na onze trekking genieten we nog even na in Leh en keren via Delhi weer huiswaarts.
 
 
Ter plaatse logeren we in eenvoudige pensionnetjes op basis van 2- of meer persoonskamers en worden we bijgestaan door het team van Namgyal (die reeds jarenlang ervaring heeft als touroperator in Ladakh). Tijdens onze trek zorgt hij voor alle logistieke ondersteuning. Hij zorgt voor de jeeps die ons van Leh naar het begin van onze trek brengen. Zijn medewerkers zorgen voor de tenten (2-persoons) waar we tijdens de trek in logeren evenals voor heerlijke vegetarische maaltijden. Zij begeleiden ons op mooie wandelingen en voeren ons van de ene plek naar de andere. Bagage wordt gedragen door paarden of muildieren, zelf dragen we enkel een dagrugzak met het nodige voor onderweg. Indien u na de trekking graag wat langer blijft en nog andere valleien in de omgeving van Leh wenst te verkennen, dan zorgt Namgyal graag voor al het nodige.
 
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
Afreisdata
Reis 1: 01 aug - 18 aug 2009
Reis 2: 20 aug – 06 sept 2009
 
Indien u uw reis na de trekking wenst te verlengen, gelieve dit dan bij uw inschrijving te vermelden. De vluchtmogelijkheden worden dan individueel bekeken. Uw reissom kan hierdoor wijzigen.
   
Informatiebijeenkomsten
Antwerpen
zondag 15 maart 2009 om 16.30 uur in
reiscafé ViaVia
Wolstraat 43 te 2000 Antwerpen
03-226 47 49
Brussel
woensdag 18 maart 2009 om 20.00 uur in
Het Goudsblommeke in Papier
Cellebroersstraat 55 te 1000 Brussel
02-511 16 59
Gent
maandag 23 maart 2009 om 19.00 uur in
Brasserie De Rotonde, Kortrijksesteenweg 1 te 9000 Gent
09-222 34 43

 
Aangezien voor sommige zaaltjes het aantal plaatsen beperkt is, gelieve in te schrijven via mail met vermelding van aantal personen en locatie. Dank u. 
 

Voor deelnemers die effectief inschrijven zal er nog een bijeenkomst plaatsvinden in juni, waarin nog een hoop praktische informatie meegegeven zal worden van wat u wel en niet moet meenemen en waar u nog terecht kan met prangende vragen (plaats en data nog nader te bepalen : zal zo gauw gekend vermeld worden op de website).

 
Inschrijvingen
ENKEL EN ALLEEN bij
Joker Brussel
Handelskaai 27
1000 Brussel
02/502.19.37
 
Inschrijven kan persoonlijk in het Jokerkantoor in Brussel of www.joker.be
 
De reissom bedraagt € 1.530.
 
Raadpleeg de Algemene en de Bijzondere Reisvoorwaarden uit de brochure Joker Avontuur blz. 133 of op de Joker website.
 
Het voorschot bedraagt 30% van de reissom. Het saldo dient uit eigen beweging 6 weken voor afreis betaald te worden.
 
Bijkomend dient u een budget te voorzien van € 690 dat gebruikt wordt voor de uitgaven ter plaatse (logement, trekking, eten, transport...).
 
Inbegrepen in de reissom:
Uw vlucht heen en terug Brussel-Delhi evenals binnenlandse retourvlucht Delhi-Leh
alle luchthaventaksen
BTW, garantiefonds
organisatiekosten
reisbegeleiding
 
Budget uitgaven ter plaatse:
Kostenraming voor visum, logies, plaatselijk transport, trekking (diensten van gids en dragers, permits...), toegangsgelden, maaltijden (dranken en persoonlijke uitgaven niet inbegrepen)
 
Niet inbegrepen:
dranken en persoonlijke uitgaven
persoonlijke verzekering (verplicht)
eventuele fooien
 
Verzekering
Een reisbijstandsverzekering is verplicht om deel te kunnen nemen aan deze reis. Indien u nog niet over een reisbijstandsverzekering beschikt, kan u contact opnemen met het Joker kantoor. Zij zullen u graag verder helpen.
 
Nodige documenten  
  • Een geldig internationaal reispaspoort (nog 6 maanden geldig na terugkeerdatum en minstens 2 lege pagina's beschikbaar)
  • een visum : de nodige gegevens hierover zullen u verstrekt worden op de infobijeenkomst.
 
Ambassade van India
Vleurgatsesteenweg 217, 1050 Brussel
Tel. 02-640 91 40       fax. 02-645 18 50
 
Conditie
We slapen op grote hoogtes. Onze bagage (beperkte hoeveelheid toegestaan tijdens de trekking) wordt gedragen door paarden of muildieren. We wandelen slechts 4 à 5 uur per dag en nemen tijd om de omgeving in ons op te nemen. Een goede fysieke conditie en een open geest zijn nodig om iets moeilijkere stukken zonder problemen te trotseren.
 
Gezondheid 
Er zijn geen inentingen verplicht. Vaccinaties tegen tetanus (klem), poliomyelitis (kinderverlamming), buiktyfus en Hepatitis A worden wel aangeraden. Raadpleeg uw arts voor advies.
Tijdens onze trektocht in de bergen komen we geen ziekenhuizen of medische voorzieningen tegen. Je dient zelf je persoonlijke medicatie mee te nemen voor de hele reisduur en zorgen voor een reservevoorraad. Indien u medicatie neemt, gelieve mij hier dan bij inschrijving over in te lichten.
Instituut voor Tropische Geneeskunde
Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen
Telefonisch reisadvies: 0900/101 10 (24 uur op 24 uur) en op www.itg.be
 
Pluspunten
Een ideale combinatie voor wie op een rustige manier van de schoonheid van de natuur in Ladakh wil genieten en daarbij eveneens zijn innerlijke schoonheid wil ontdekken.
 
Reizen in kleine groep (max 9 deelnemers)
 
Begeleiding in uw eigen taal.
 
WIE BEN IK?
Als lesgever Eerste Hulp bij het Rode Kruis kwam ik in 2001 voor de eerste maal in Nepal. Na drie weken mijn ogen uitgekeken te hebben in dit fascinerende land, trok ik alleen verder met mijn rugzak naar India. Daar kreeg ik mijn eerste inwijding in de Jnana yoga en kort daarop volgde mijn eerste Hatha yoga les. Het Oosten had mij weten te raken en aangezien een maand veel te kort was, vertrok ik in 2003 opnieuw richting Azië. Sindsdien wisselden werken in Nepal, reizen in Azië en even terugkomen naar België elkaar af.
 
Mijn omzwervingen brachten me in Thailand, India, Nepal, Cambodja, Laos, Taiwan, India, Maleisië en Indonesië. Ik liet me onderdompelen in de oosterse cultuur, volgde massagecursussen in Thailand en Nepal, deed meerdere trektochten in de Himalaya, experimenteerde met diverse yogavormen en volgde een intensieve 3-maand durende opleiding aan de Agama Yoga School in Thailand, volgde een zuiveringskuur en trok me terug voor een tiendaagse vipassanameditatie in Thailand. In het Himalayan Bouddhist Meditation Centre te Kathmandu volgde ik een aantal workshops en begeleide ik een tijdje de ochtendmeditaties.
 
Terug in België verdiepte ik me in lichaamswerk, heb ik een aantal workshops gevolgd bij het Oost West Centrum en ben ik gestart met de opleiding tot gezondheidstherapeut aan de Europese Academie (nu in laatste jaar). 2008 was een jaar waarin vooral de reis naar binnen centraal stond. Momenteel geef ik zelf massages en yoga en neem ik deel aan workshops i.v.m. 5 Ritmes en dans.
 
In 2006-2007 organiseerde en begeleide ik meditatietrekkings in Nepal. Sinds 2005 ben ik ook reisbegeleidster bij Joker.
 
Voor mij is rondzwerven in India en Nepal een beetje thuiskomen. De energie en de kracht die uitstraalt van de omgeving is onbeschrijfelijk.
 
Yoga, Meditatie, Massage, Relaxatie, Gezondheidstherapie...
 
Meer info over mezelf en mijn andere activiteiten zoals Yoga, Massages, relaxatie... vindt u eveneens op de website.
 
Namaskar,
Tamara

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy