Taiji 37(R)-seminarie met dr. Shen Hongxun

Buqi Institute Belgium, Antwerpen (B)

05/03/2009

 

 

 

Taiji 37® seminarie met Dr. Shen Hongxun

Taiji als systeem is continu in beweging. Oorspronkelijk was Taiji een vechtkunst: de principes van Taiji werden gebruikt om tegenstanders uit te schakelen. Door de opkomst van het vuurwapen raakte het vechten zonder wapens echter op de achtergrond. Het doel van de oefening werd verschoven naar het optimaliseren van gezondheid voor een lang en vitaal leven. Een recentere ontwikkeling is de ontdekking van de mogelijkheid om Taiji krachten te gebruiken voor het behandelen van patiënten.

In Taiji 37® worden deze drie kunsten met elkaar verenigd: lichaamskunst (voor gezondheid), vechtkunst en geneeskunst. Het is aan de beoefenaar om te ervaren hoe deze drie kunsten aan elkaar gerelateerd zijn.

De vorm van Taiji 37 ® bestaat uit 37 technieken, die vloeiend in elkaar overgaan. Om de afzonderlijke technieken goed te leren begrijpen, worden ze afzonderlijk beoefend. Elke houding heeft andere aandachtspunten en brengt verschillende spontane bewegingen met zich mee. Op deze manier leert de beoefenaar de houdingen door en door begrijpen.  
Een voorbeeld is de eerste houding van de vorm: de WuJi stand of de houding voor staande meditatie. In deze houding kan de beoefenaar zijn hele wezen leeg maken. Wanneer alle 37 houdingen begrepen zijn, kan uit deze eerste houding spontaan een vorm ontstaan.


De cursus wordt geleid door dr. Shen Hongxun. Dr. Shen is arts en studeerde westerse geneeskunde. Zijn manier van Taiji onderwijzen onderscheidt zich van anderen door het gebruik van spontane beweging en lege kracht (extern gemaakte interne kracht). Dit helpt studenten binnen korte tijd het dantian te activeren en de energiekanalen te openen. Een ander bijzonder kenmerk is het gebruik van Taiji kracht voor het behandelen van ziekten en dus niet alleen voor gevechtsdoeleinden.

Dr. Shen HongxunPraktisch:
Data: 4 - 7 april 2009
Locatie: OC St.-Jozef, Ebergiste De Deynestraat 1, 9000 Gent
Prijs: € 300 (slaapgelegenheid vol pension ter plaatse mogelijk, € 170)
Info en boekingen: sofie@buqi.net, 03-281 0532, www.buqi.net (Nederlandse pagina).

Voor andere activiteiten van het Buqi Instituut en het Taiji Centrum verwijzen we u naar www.buqi.net en www.taijicentrum.org.
Wenst u op de hoogte gehouden te worden van onze activiteiten, graag een mailtje naar sofie@buqi.net.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy