Egypte & Nubie - Merkaba levensreis

Divine Discoveries (Affligem, B)

07/03/2009


 

 

Levensreizen
naar de mooiste energetische bestemmingen
www.divinediscoveries.be

Egypte & Merkaba
Cairo & Luxor & Nubische Cruise

11-daagse energetische levensreis
van donderdag 15 tot zondag 25 oktober 2009


Een fantastische kennismaking met een blik ‘achter de ogen’ van Egypte &  Nubië.
Het ontstaan van dit prachtige land, het ontstaan van de wereld, het universum en onszelf.
Deze reis wordt begeleid door energetisch therapeute & Egypte-kenner Karien Detavernier en de Egyptische esoterische archeoloog Adel.
 

 
Programma

Donderdag 15 oktober 2009
Vertrek van de vlucht tot Cairo. Verwelkoming te Cairo en transfer tot ons verblijfshotel Zoser.
Dit eersteklassehotel beschikt over alle comfort. Wij nodigen uit voor een get together in het hotel met veel tips, laatste weetjes en een welkomdineetje. Relax en overnachting.

Vrijdag 16 oktober 2009
Wat een dag! Tot het hart van de piramide van Cheops. Wij dalen af/op/in de piramide met energetische privé-sessie in de koningskamer en de sarcofaag!
Nadien tekst en uitleg en heel veel kriebels tijdens de kleine wandeling op het plateau van Gizeh. Bezoek aan de Sfinx. Met enige overredingskracht van Adel bestaat de mogelijkheid om een energetische sessie te doen tussen de poten van de sfinx! ‘Late’ lunch in het Caviar restaurant.
Nadien begeven wij ons tot het archeologische museum. Oog in oog met Toet-Anchamon. Adel en Karien kijken achter de ogen van het dodenmasker van Toet-Anchamon, Akenaton, The Flower of Life symbolen en de mummies. In de loop van de dag nodigen wij uit voor een introductie met esoterische essentiële oliën.
In de vooravond terug tot het hotel en diner. Even bekomen van deze unieke energetische dag.

Zaterdag 17 oktober 2009
Transfer tot de luchthaven en korte binnenlandse vlucht tot Luxor.
Verwelkoming en transfer tot de tempel van Karnak en Luxor. De prachtige tempels dragen de energetische kracht van Luxor. Onvergetelijke sessie in de tempel van Segmet & Ptha, met verduidelijking van de heilige geometrie en chakras van de tempel van de mens. Typische lunch.
Na de lunch tot het Iberhotel met prachtligging langs de corniche aan de oevers van de Nijl! Check in en betrekken van de kamers.
In de namiddag bezoeken wij een echt pareltje, het archeologisch museum van Luxor. Hier geen grootschaligheid zoals in Cairo maar fijngevoelige & fijnstoffelijke energie die iedereen heel lang zal bijblijven. Diner in het hotel.

Zondag 18 oktober 2009
Op weg richting Nubië met als einddoel vandaag, het intimistische Aswan.
Alvorens echter aan te komen bezoeken wij twee fantastische & energetische sites.
Eerst houden wij hart aan de tempel van Edfu: Een prachtige site ter ere van Horus. Spektakel met de zogenaamde pylonen (80 meter hoog). Het is een van de best bewaard gebleven tempels uit de tijd van de farao’s.  In de Egyptische tempels zit meestal een opbouw, waarin je via voorhoven langzaam maar zeker opstijgt (de bodem gaat omhoog en de plafonds worden lager) naar het allerheiligste.
In het allerheiligste staat altijd de boot naar het hemelrijk. Meestal zijn de boten niet meer aanwezig, maar in Edfu is deze te zien.
Wij hebben lunchboxen voorzien.  Nadien gaan we verder tot Kom Ombo.
Als het ware nog indrukwekkender is deze dubbele tempel ter ere van Sobek en Haroeris.
Energetische sessie. Aankomst te Aswan in de late namiddag en check in Basma Hotel.
In de namiddag even op adem komen. Diner in het hotel.

Maandag 19 oktober 2009
Na het ontbijt ontdekken wij een volgende wonder, de prachtige site van Philae. De tempel van Isis, echtgenote van Osiris. Een heel aparte energie die nog geaccentueerd wordt door haar ligging.
Wij bevinden ons nu in Nubië. In de oude tijd was Nubië een onafhankelijk koninkrijk met een heel aparte cultuur en energie. Het koninkrijk strekte zich uit van Aswan tot midden Afrika. Nu nog wordt de lofzang geheven in de opera Aida waar de Nubische kroonprinses verliefd werd op een vooraanstaande Egyptenaar...
Wij bezoeken Garb Sehal, een Nubisch dorp en worden uitgenodigd thuis bij een Nubische familie voor het middagmaal. Adel geeft tekst en uitleg bij dit aparte, integere gebeuren.
In de namiddag tot het mysterieuze Elephantine. Het oude Abu of de grensstad van het door ons gekende Egypte. Zij dachten toen ook dat dit de oorsprong was van de machtige Nijl.
Tot het Basma hotel en diner.

Dinsdag 20 oktober 2009
Heerlijke dag te Aswan en het fantastische hotel Basma.
Deze dag geeft iedereen de kans om echt te genieten van de Nubische gastvrijheid  toch wel uniek in Egypte.
Het hotel heef tevens een shuttle die je in een mum van tijd tot het centrum van de stad brengt.
Echte koopjes in de corniche. Diner in het hotel.

Woensdag 21 oktober 2009
Na het ontbijtbuffet in het hotel is het de hoogste tijd om onze bagage te maken want ons cruiseschip verwacht ons voor een tocht doorheen een mooi stukje Nubië.
Prachtige rit van Aswan tot Abu Simbel en inscheping aan boord van ons cruiseschip M.S. Kasr Ibrim. Betrekken van de mooie kajuiten en verkenning van dit drijvende paleisje.
Dit schip heeft alles aan boord om het u naar de zin te maken. Mooie kajuiten, een klasse restaurant met uitstraling, een lounge, zwembad, jacuzzi, sauna en vriendelijk personeel dat altijd voor iedereen klaar staat. De maaltijden zijn dikwijls in buffetvorm en zijn een genot voor de smaakpapillen.
Middagmalen doen wij reeds aan boord.
In de namiddag bezoeken wij een echt hoogtepunt, en wat voor één! Het is een magisch moment om de machtige tempel van Ramses II binnen te treden.
Bezoek en energetische sessie aan de indrukwekkendste monumenten van het oude Egypte, de rotstempels van Abu Simbel. Kippenvel bij de tempel van de Hathor.
Avondmaal aan boord van ons cruiseschip.

Donderdag 22 oktober 2009
In de voormiddag cruisen wij tot Amada en dit in het prachtig & surrealistische decor van het Nassermeer. Hier bezoeken wij de energetische site van Derr (grootse tempel gebouwd door Ramses II) en de Penout tombe (de rustplaats van één ven de vertrouwelingen van Ramses VI is een intimistisch kunstwerkje) .  Nadien gaat het verder tot het machtige Wadi El Seboua.
Middagmaal met zicht op het prachtige Nubische landschap.
Wanneer wij de Kreeftskeerkring doorvaren serveren wij een speciale Cocktail!
Terug tot ons cruiseschip en diner aan boord.

Vrijdag 23 oktober 2009
Na het ontbijt gaan wij op ontdekking naar de site van Wadi El Seboua (de tempel is volledig gewijd aan de vergoddelijkte Ramses II en de goden Re-Harakhty en Amon.
De bouwheer was de Nubische onderkoning Setau die voor de tempel een imposante sfinxenlaan bouwde.  Dit zijn de enige sfinxen die bekend zijn in Nubië), de tempel van Dakka (fantastische energie van Thot) en Meharakka (klein & fijn juweeltje ter ere van Isis).
Nadien varen wij doorheen het Nubische landschap tot onze eindbestemming.
Ons cruiseschip meert aan in de haven van Aswan.

Zaterdag 24 oktober 2009
Opnieuw heerlijk genieten van de Nubische energie en cultuur met de fantastische Kalabsha tempel, Beit El Wali en de kiosk van Kertassi.
Na dit laatste bezoek namen wij de trein tot Luxor en het Iberotel. Diner in het hotel.

Zondag 25 oktober 2009
Transfer tot de luchthaven van Luxor en terugvlucht tot Brussel.

 

Ons cruiseschip, M.S.Eugénie


Prijs per persoon op basis van een tweepersoonskamer: € 2.465
Singletoeslag € 430
Inbegrepen: alle vluchten, alle maaltijden, transfers, inkomgelden, begeleiding en energetisch werk door Karien Detavernier en Adel, lokale gidsen, alle tips, taksen en btw.
Niet Inbegrepen: visum- en overige drankjes, eventuele verzekering, overige persoonlijke kosten. 

Divine Discoveries bvba              Nieuwe Kassei 46                 1790 Affligem-Belgium

Vergunning Cat A 6207    Tel & Fax 00-32-53/68.54.98    info@divinediscoveries.be  

 

Levensreizen
naar de mooiste energetische bestemmingen
www.divinediscoveries.be

info@divinediscoveries.be

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy