Yoga lessenreeks te Leuven en residentieel yoga-weekend

Cambiamento (Heverlee, B)

11/04/2009

 

Cambiamento
Okido Yoga
 
Masahiro Oki omschrijft yoga als een totale religieuze levenswijze, met onder meer fysieke oefeningen om het lichaam tot optimale natuurlijke gezondheid te brengen. Hij baseert zich op klassieke Indische yoga, yin-yang filosofie uit het taoïsme, krijgskunsten en zowel oosterse geneeskunst als westerse geneeskunde.
 
In Okido Yoga richten we ons op de fysieke oefeningen: asana's (de houdingen/strekkingen uit de klassieke Indische yoga, die wij in het westen gewoonlijk simpelweg 'yoga' noemen), shusei taiso (correcties en genezende oefeningen), zuiveringsoefeningen, pranayama (ademhaling), kyoka ho (levenskracht en levensvreugde stimuleren).
 
Relaxatie is een belangrijk onderdeel van alle oefeningen. Er komen zowel dynamische als statische oefening (houdingen) aan bod. Bij de uitvoering wordt sterk gefocust op de ademhaling en de precieze posities en bewegingen van het hele lichaam. Iedereen neemt op zijn/haar eigen niveau deel aan alle oefeningen en krijgt daarvoor ook de nodige individuele begeleiding.
 
Okido Yoga Lessenreeks
woensdagavond 20-21.30 uur
8-lessenreeks vanaf 22 april
3000 Leuven
Info & Inschrijven via www.owc.be
   
   
Residentieel Okido Yoga Weekend
vrijdag 4 tot zondag 6 september (start 19 uur, einde 16 uur)
Info & Inschrijven via www.owc.be
 
Dit yogaweekend nodigt je uit om langzaam in jezelf te zakken. Samen gaan we op zoek naar meer contact met ons eigen lichaam en met onze kern. We nemen de tijd om ons bewust te worden van onze grenzen en door langzaam rond deze grens te werken, komt er laagje voor laagje meer ontspanning, zowel in ons fysieke lichaam als in heel ons spirituele wezen. Stap voor stap openen we ons voor onszelf en voor al wat is.

Okido yoga wordt vaak omschreven als een harde en dynamische vorm van yoga. In dit weekend ga je echter merken dat dit niet helemaal klopt. Door eerst te leren hoe we met ons lichaam omgaan, worden de soms wat dynamischere oefeningen zachte uitnodigingen voor je lichaam om zich te ontspannen, te openen en te corrigeren zodat de Ki, de levensstroom, optimaler en sterker kan stromen.

Fysieke oefeningen (strekkingen) voor je lichaam zijn slechts één aspect van yoga. Ademhaling, stil worden, je aandacht leren richten en ook ethische principes zijn verweven in de beoefening van yoga. Tijdens deze drie dagen gaan we niet alleen bezig zijn met fysieke oefeningen maar gaan we ook andere aspecten van yoga onderzoeken.
 
   
Meer informatie:
Chris Camp
0476-91 72 99
   
 
Cambiamento werd opgericht door Chris Camp in 2006. Hij was reeds op jonge leeftijd geïntrigeerd door het Oosten. Op 11-jarige leeftijd begon zijn boeiende ontdekkingsreis met oosterse gevechtsporten. Al snel kwamen hier cursussen T’ai Chi, Qi Gong en diverse vormen van Yoga bij. Vanaf zijn 18de begon hij zich te verdiepen in energetische en holistische geneeskunde zoals Reiki, Macrobiotiek, Shiatsu en Jin Shin Jyutsu™. Zo vervolledigde hij onder meer de 4-jarige Shiatsu-opleiding aan het Oost West Centrum. Vanuit zijn grote drang naar een voller en vrijer leven ontdekte hij ook het emotioneel lichaamswerk, het sjamanisme en de vijf ritmes™ van Gabrielle Roth.
Chris studeerde in 2004 af als Burgerlijk Ingenieur aan de K.U. Leuven. Hierna volgde hij een aanvullende opleiding rond Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing. In zijn leven brengt hij het westen en het Oosten samen om zo tot een groter en vollediger geheel te komen. Hij woont samen met zijn partner en zijn dochter in Leuven.
In zijn lessen werkt hij vanuit zijn intuïtie om de kwaliteiten te stimuleren die ieder van ons bezit. Hij nodigt je zonder oordeel uit om op ontdekkingstocht te gaan naar je eigen levenskracht. Zijn lessen combineren luchtigheid en speelsheid met eenvoud en focus.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy