Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme 2009-2010

Belgische school voor sjamanisme (Erps-Kwerps, B)

23/04/2009

 

   

 

 

Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme
2009-2010
 
 
 
Deze opleiding is ingedeeld in vier keer twee weekends waarin we de fundamenten krijgen aangeleerd van het core-sjamanisme, dieper ingaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest ook ruimte geven aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden. Uiteindelijk leren we kennis te maken met onze eigen persoonlijke gidsen en hoe die ons via een aantal sjamaanse technieken kunnen helpen om onszelf en anderen te healen. We ontdekken ons aangeboren intuïtieve vermogen en wijsheid om die dan op een sjamaanse manier toe te passen. In die zin kan de opleiding vooral nuttig zijn voor mensen die al als healer of coach werken of die zich daar graag in willen bekwamen.
 
Wat kan een opleiding sjamanisme ons bijbrengen? In eerste instantie boren we een energieveld aan waar we ons voordien niet van bewust waren maar dat wel mee ons welzijn bepaalt. Door meer inzicht te krijgen in dat onbewuste collectieve veld en hoe we daarmee verbonden zijn, krijgen we meer vat op ons leven. Dat op zich geeft ons al extra energie. Als we daar dan ook nog doelbewust mee aan de slag gaan, kunnen we nieuwe en tot dan toe ongekende lagen van onszelf ont-dekken. We bevrijden als het ware een deel van onszelf dat tot dan toe in de duisternis was gebleven. Dat heeft voor iedereen een ander effect.
 
De opleiding duurt vier keer twee weekends en omvat drie delen:
 
1 Het core-sjamanisme
 
Hierbij leren en doorleven we de belangrijkste methoden van het hedendaagse Westerse sjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner. We leren toe te treden tot de beneden-, midden- en bovenwereld, maken kennis met onze krachtdier(en) en hogere gidsen. Het gaat voornamelijk om volgende drie methoden:
 
1.1              “Trance-reizen”. De trance of hypnose stelt ons in staat te communiceren met krachtdieren- en bomen (natuurgeesten), spirituele gidsen, voorouders, archetypen, goden, godinnen en andere “onzichtbare” krachten.
1.2              “Extraction” is een sjamanistische methode om energie­verschuivingen teweeg te brengen.
1.3               “Soul-Retrieval” is een intensieve ceremonie waar verduisterde of verloren delen van de persoonlijkheid of ziel worden herwonnen en gereïntegreerd in het huidige leven.
 
2 Sjamanistische riten en ceremonies
 
Via krachtige rituelen en ceremonies zoals het zuiveringsritueel, de medicijnwandeling en de zweethut brengen we onze vooral rationele geest tot rust en maken we ons open voor het intuïtieve deel van onszelf. Dat staat namelijk in contact met de natuur en heeft aanleg voor bovennatuurlijke ervaringen. Deze riten helpen ons om poorten te openen die toegang verschaffen tot de wereld van de spirits.
 
3 Persoonlijke groei
 
Tijdens de oefeningen in core-sjamanisme en bepaalde riten, zullen er automatisch persoonlijke levensproblemen aan bod komen. Daarmee gaan we aan de slag via sjamanistische methoden, maar ook via familieopstellingen en vooral een onverdeelde aandacht (mindfulness). Deze opleiding dient uiteindelijk zowel ter ondersteuning van onze persoonlijke groei als om anderen te helpen met hun levensvragen en -problemen. Door aandacht te geven aan onze eigen en andermans groeielementen, kunnen die zich ontplooien en zetten we een stap verder op onze levensreis.
 
Praktisch
 
Aanvraag
 
Indien je geïnteresseerd bent om deze opleiding te volgen, contacteer dan Mark Anthierens op 0496-28 00 70 of mark@bsvs.be.
Geïnteresseerden kunnen zich telkens per module van twee weekends inschrijven en hoeven dus niet meteen voor de volle acht weekends in te tekenen. Wie de hele cyclus wil doorlopen, wordt wel geacht alle weekends stap voor stap te volgen (men kan bvb. niet de eerste twee weekends doen en dan meteen overspringen naar het vijfde en het zesde).
De twee eerste weekends dienen als test om te zien of de cursisten zich goed voelen bij de groep en de aanpak. De docenten zullen ook feedback geven aan de cursisten over hun aanleg en potentieel om verder te gaan op het sjamanistische pad.
 
Wanneer?
 
Module 1:
19 & 20 september 2009
17 & 18 oktober 2009
 
Module 2:
28 & 29 november 2009
16 & 17 januari 2010
 
Module 3 en Module 4:
Data nog te bepalen.
 
Inschrijvingen gebeuren per module van twee weekends.
 
Waar?
 
Bij Giorgia en Jan Dewitte
12 Rue Hergibette
7910 Arc-Ainieres
 
Vlak bij Ronse, één uurtje van Brussel, anderhalf uur van Leuven, drie kwartier van Gent, een half uur van Kortrijk en twintig minuten van Oudenaarde.
 
Prijs
 
400 euro per module van twee weekends. Gelieve de helft van dit bedrag ten laatste twee weken voor aanvang van het eerste weekend te betalen op rekening nr. 979-2242528-87 op naam van Mark Anthierens met vermelding “opleiding sjamanisme”. Graag ook Mark Anthierens via mail of telefoon verwittigen wanneer de betaling is uitgevoerd en de reservatie te bevestigen.
 
Men kan ter plaatse overnachten in een gemeenschappelijke ruimte met ontbijt voor 30 euro per persoon. Op aanvraag kunnen er ook individuele kamers gereserveerd worden, ter plaatse of in de buurt, voor een gemiddelde prijs van 90 euro per persoon (incl. ontbijt).
 
Docenten
 
Jan Dewitte, Diane Vrancken, Mark Anthierens en gastdocenten.
 
Informatie
 
Voor alle verdere informatie en reservaties, contacteer Mark Anthierens op 0496-28 00 70 of mark@bsvs.be.  Meer informatie over onze visie en aanpak vind je op www.schoolsjamanisme.be.
 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy