Zomerprogrammatie Kunstkracht 7

Kunstkracht 7 (Lier, B)

06/06/2009

 

 
 

Zomerprogrammatie juli-augustus 2009

Vijf weekends gevuld met
wijsheid, speelsheid, liefde, kunstzinnigheid en levensvreugde
op de unieke lokatie van Kunstkracht 7

Overnachting ter plekke of in de buurt mogelijk
______________________________________________________________

 
 

 

 

 

   

Inzicht verkrijgen in de persoon die je werkelijk bent

Stilstaan bij jezelf, stilstaan bij de weg die je hebt afgelegd,
de weg die je een vorm heeft aangemeten en waardoor je de groeikans in je draagt
om je eigen weg naar heelheid af te leggen. Het is complex inzicht te bekomen
en jezelf te hervinden in deze wirwar aan systemen,
in de ons  opgelegde normen en waarden,
in de loyalitiet aan de systemen. Jezelf worden, ‘een mens met een eigen gelaat’.

Deze tweedaagse met familieopstellingen biedt de mogelijkheid verheldering
te krijgen voor jouw levensvragen.
Lutghart begeleidt familieopstelllingen vanuit haar bron op een wijze die de essentie
van een persoonlijk- of familie-drama snel en effectief zichtbaar maakt...

lees meer over het weekend familieopstellingen...

 

 

 

 

   

Sta op en her-inner jezelf

In de spirituele boodschap dat de mens twee naturen heeft  ‘mens en god in één’, ligt onze opdracht deze beide naturen in het leven op aarde met elkaar te verbinden. Deze drie-eenheid ‘God – mens – Aarde’,waaronder ook ‘denken-voelen-willen’, in onszelf plaatsen en van daaruit  elke dag in het leven stappen, maakt dat we zijn wie we 'zijn'.  Alle aspecten van het menselijk leven in expressie brengen, zonder oordeel, en met het volle vertrouwen voor de eigen intuïtieve en inspirerende bron, hoe doen we dat? Hoe kom je tot deze éénwording en welke weg leidt ons daar naartoe? Daarover zijn er vele leringen en elke lering heeft zijn unieke weg. Maar mogen we ook ons ‘ons eigen’ weg volgen? Hoe wordt deze ‘ons eigen’ weg voor onszelf zichtbaar?
 
Aan de reeks van de afgelopen maanden voegen we nu een weekend toe. Dit weekend kan uiteraard zonder voorkennis, of eerdere deelname, gevolgd worden. Wij bieden ‘de ons eigen-weg ’ aan, ondersteund door de kennis die teruggevonden werd in het Thomas-evangelie.
Het gaat hier niet om een nieuw of oud ‘geloof ’ doch om het ‘her-kennen en her-inneren’ van de kennis en de wetenschap die in ieder van ons aanwezig is.

lees meer over het weekend Gnostiek...

 

 

 

 

   

Een driedaagse voor ‘de dans vanuit jouw eigenste bron’

De mens is een dansend wezen. Waar zijn we dit ‘oer-zijn’ verloren? Al dansend brengen we onszelf tot uitdrukking. Kennen we niet allen de drang tot meedansen als we flokloristische groepen aan  het werk zien. Of kijkend naar de stijldansers , dromen we dan niet mee weg in de aan hen zo eigen gemaakte bewegingen. Deze mens ‘zijn’ de dans. En er is nog meer!!!
Hoe gaan we vanuit het mogen ‘vrij mens zijn’ om met die steeds aanwezige innerlijke beweging. Mogen we die beweging zelfs nog voelen en ernaar handelen? Is het omdat we ook daarin moesten voldoen aan een norm, een systeem aan dat wat zo hoort dat we niet meer luisteren naar onze innerlijke beweging? Hoe geven we deze beweging een kans om zichzelf uit te drukken? Waar nemen we daarvoor onze ruimte, geven we uitdrukking aan ons uniek zijn zonder ‘schaamte’? We voelen ons vrij als we dansen, we voelen onszelf stromen, we kunnen soms in een extase komen van pure gelukzaligheid. En toch, hoeveel dansen we nog...

lees meer over het week-end 'Dans voor de kosmische mens'...

 

 

 

  

   

Een creatieweekend voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Elke kind kent een ongeremde creatiedrang.  
En elk kind gaat door allerlei angsten en onzekerheden wanneer het iets van zichzelf wil laten zien of horen. (hetzelfde geldt overigens voor jongeren en volwassenen)

Tijdens dit weekeinde gaan we met dit gegeven zowel ‘speels’ als ‘wijs’ om.

Speels, door te fantaseren, te experimenteren, te spelen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.
Wijs, door het ont-wikkelen van ons uniek-zijn en door het leren kennen, accepteren en transformeren van onze grenzen en beperkingen.

lees meer over het creatieweekend 'Kind en kunstenaar'... 

 

 

 

  

   

Een creatieweekend voor jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar

Herinner je nog een moment waarin iedereen naar je opkeek bij het zien van jouw creatie:
Een hut; je auto met hout, ijzerdraden en kromme nagels in elkaar gestoken; een tekening; een collage;  een muziekinstrument; een muziekstuk; een dessert; een eigen gedicht en daaraan gekoppeld het voordragen; een brei-naai werk …

Hoelang is dat geleden en wat is er in jou gebeurd na het ‘herkennen’ of ‘opkijken ‘ of ‘niet herkennen’ of ‘oordelen’ van de ander, de volwassene?
Kan jij en durf jij nog iets creëren vanuit je passie, jouw vuur zonder aandacht te schenken aan de norm van de ander, aan dat wat de ander wil dat je maakt; aan dat wat je denkt dat goedkeuring krijgt van de ander?
Iets creëren vanuit jouw plezier, passie en beeld! Hoe doe je dat?

En wat is creativiteit?
Bespeel je een instrument maar voel je dat je meer kan dan wat je tot nu toe doet, of heb je academisch leren tekenen en ben je je fantasie kwijtgeraakt, of je kan héél goed knutselen doch durf je er niet over te spreken?
Of heb je het gevoel dat je vanalles kan maar heb je er niet voor gestudeerd en ben je ervan overtuigd dat je er toch niets  van terecht zal brengen?
Allemaal redenen waardoor je creativiteit ‘ondergesneeuwd’ geraakt ...

lees meer over het creatieweekend 'Je UNIEK-zijn' in beweging...

Concert Jan Koenders "the truth about me, mySelf and I am" in Mechelen op zaterdag 20 juni 2009

Een concert kan je diep raken. Doet je vaak mee-bewegen op de klanken en tonen van de muzikanten. Je wordt op een diepere laag aangesproken.
'The truth about me, myself and I am' vertelt over de verschillende lagen binnen mens-zijn. Onze geestelijke bagage, onze zielewensen en onze persoonlijke identiteit zijn verweven binnen ons mens-zijn. Het besef van deze verschillende werelden en de mogelijkheid om ze van elkaar te onderscheiden, doet ons groeien naar 'volwaardig mens-zijn.
De teksten zijn lyrich doch concreet. Ze werken als eenvoudige gedachten die ten gunste komen van je eigen ontwikkeling. De muziek draagt symfonische elementen in zich en voert je mee naar diepere lagen van je bewustzijn.

P.S.: Voorafgaand aan dit concert kan je bij de Alruin tevens inschrijven voor een 'walking-diner'. 
Meer info bij de Alruin - St-Kathelijnestraat 115 te Mechelen - bel 0473/595437  of  mail met Myriam & Kris op info@alruin.be.

lees meer over het 'Concert Jan Koenders' te Mechelen...

 

  

Familieopstellingen: zondag 7 juni 2009 van 9.30 tot 18 uur ...voor jouw weg naar Heelheid...

Elke dag met familieopstellingen brengt verheldering met zich mee voor àlle deelnemers, of ze nu zelf een opstelling hebben gedaan, of als representant hebben deelgenomen.
Lutghart begeleidt familieopstelllingen vanuit haar bron op een wijze die de essentie van een persoonlijk- of familie-drama snel en effectief zichtbaar maakt. Heling ontstaat o.a. door het herstel van de natuurlijke hiërarchie, en door ieder familielid de verantwoordelijkheid terug te geven voor het eigen leven. Een opstelling creëert energetische verschuivingen binnen vastgeroeste familiestructuren, die nog lang voelbaar zijn...

Meer info & reservatie bij Lutghart zelf: 0478/52 41 83

 

  

Logement in een knusse droom-caravan

Sinds kort hebben we de mogelijkheid een eenvoudige doch zeer knusse logements-formule aan te bieden bij Kunstkracht 7. De Lierhoeve, thuisplek van Kunstkracht, ligt op minder dan 1,5km van het centrum van Lier, midden tussen een uitgestrekt landschap van velden en bomen. Onze caravan biedt een tijdelijke thuis-haven, met of zonder begeleding, gewoon om te herbronnen, of om tussendoor de stad Lier te bezoeken...

Meer info of reservatie bij Jan en Lutghart: 03/480 85 55


Kunstkracht 7 
Aarschotsesteenweg 150 te Lier
00 32 (0)3/480 85 55
 
info@kunstkracht7.be
www.kunstkracht7.be

 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy