Taiji Zwaard, Taijiwuxigong en E Mei Daoyin zomercursussen

Taiji Centrum (Edegem, B)

10/06/2009

 

 

 

weekendcursus
TAIJI ZWAARD
met SHEN ZHENGYU
in Mortsel, België

   

   

In het oude China stond het zwaard hoog aangeschreven. Zwaardoefeningen werden gebruikt in het gevecht of ter verdediging.
Tegenwoordig dient het zwaard een vreedzamer doel. Chinese zwaardoefeningen dienen nu vooral om de gezondheid te verbeteren en voor het creëren van een staat van gelijktijdige rust en concentratie. Tegelijkertijd alert en ontspannen oefenen geeft het evenwicht tussen een wakkere geest en innerlijke rust. Voor de meeste van ons lijkt dit een onmogelijke opdracht. In de Oosterse filosofie van yin en yang sluiten tegenpolen elkaar echter niet uit; zij vullen elkaar aan en houden elkaar voortdurend in evenwicht. Deze denkwijze ligt aan de basis van de zwaardoefeningen.
Tijdens de oefeningen ontspant je lichaam en komt je geest tot rust. Door je aandacht te richten op de punt van het zwaard wordt het concentratievermogen ontwikkeld. Door de precieze bewegingen verbetert je lichaamshouding. Hierdoor kom je steviger op je benen te staan en word je krachtiger. Je schept een evenwicht tussen ontspanning en concentratie, tussen lichaam en geest.
Taiji Zwaard kan door beginnende beoefenaars gevolgd worden, alsook door kinderen om het concentratievermogen te verbeteren. Voor Taijiquan-beoefenaars is Taiji Zwaard een verruiming van hun kennis.

Praktisch:
Lesgever: Shen Zhengyu, www.taijicentrum.org
Data: 3-5 juli 2009
Plaats: Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel.
Info en inschrijving: taijicentrum@skynet.be, 0475 810 620
Prijs: 150 euro

  

 

vijfdaagse cursus
TAIJIWUXIGONG
met SHEN JIN
in Gent, België

   

   

Taijiwuxigong betekent letterlijk Taiji-vijf (verwijzend naar gewrichten) ademhalingsoefeningen en is een oefenmethodiek die vanuit de Taijiquan ontwikkeld is door dr. Shen Hongxun. Het is een uitstekende techniek om hedendaagse spanningen en gezondheidsproblemen te bestrijden.
Het is een eenvoudig te leren, veilige en effectieve methode. De fysieke en emotionele zelfgenezing vormt ook de basis voor het leren genezen van anderen. 
Taijiwuxigong gebruikt staande, liggende en zittende oefeningen om de interne Qi (de innerlijke vitale energie) door beweging te activeren.
Het begrip Qi wordt vaak bestudeerd en wordt door middel van Taijiwuxigong ook daadwerkelijk ervaren. Alleen als Qi (de innerlijke vitale energie) vrij beweegt, kunnen de stagnaties en blokkades in het lichaam opgelost worden.
Elke oefening in Taijiwuxigong leidt tot een verbetering van de gezondheid. Spontane bewegingen is een van de belangrijkste reacties. Daardoor optimaliseert Taijiwuxigong het zelfgenezingsvermogen van het lichaam. en ontwikkelt ook de latente vermogens, die in elk van ons aanwezig zijn.

Praktisch:
Lesgever: Shen Jin, www.buqi.net
Data: 30 juli - 3 aug 2009
Plaats: OC St Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent.
Info en inschrijving: sofie@buqi.net, 03 281 0532
Prijs: 300 euro. Verblijf vol pension of middagmaal ter plaatse mogelijk voor 170 euro resp. 60 euro

 

vijfdaagse cursus
E MEI DAOYIN
met SHEN JIN
in Mortsel, België

   

   

De 12 E-Mei Daoyin zijn een traditioneel Boeddhistisch oefensysteem. 
Ongeveer 1000 jaar geleden bedacht een monnik dit bijzonder effectieve oefensysteem om soldaten te trainen voor het gevecht tegen het leger van de heersende keizer. De oefeningen werden echter ook gebruikt voor het behandelen van verwondingen en heelmeesters gebruikten de krachtige Daoyin om vaardigheid te vergroten in het herstellen  van gebroken botten.
De E-Mei oefeningen zijn een uitstekende methode om fysieke kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen en sluiten daarom goed aan bij andere vechtkunsten. 
Vanwege hun versterkend effect kunnen ze ook worden toegepast om de gezondheid te verbeteren en zelfs om bepaalde ziekten mee te behandelen. De sterke kracht die men ontwikkelt tijdens het oefenen van de E-Mei Daoyin kan ook worden toegepast in andere lichaams- en gezondheidsdisciplines, zoals bijvoorbeeld massage. Om het beste resultaat te behalen moet men de oefeningen één voor één ontwikkelen en elke oefening stap voor stap leren begrijpen. Op deze manier is het mogelijk de energiekanalen en meridianen van het lichaam te openen. Dit helpt de beoefenaar niet alleen om een hoog niveau van fysieke energie te bereiken, maar ook om zich op mentaal vlak verder te ontwikkelen.

Praktisch:
Lesgever: Shen Jin, www.buqi.net
Data: 19-23 augustus 2009
Plaats: Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel.
Info en inschrijving: sofie@buqi.net, 03 281 0532
Prijs: 300 euro. Middagmaal ter plaatse mogelijk voor 60 euro.

 

Zie ook www.buqi.net. 


Wenst u onze e-nieuwsbrieven te ontvangen, stuur dan een e-mail naar sofie@buqi.net.

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy