Taijiwuxigong, Yi Jin Daoyin en E Mei Daoyin zomercursussen

Buqi Institute Belgium (Antwerpen, B)

30/06/2009

 

 

 

  

 

vijfdaagse cursus
TAIJIWUXIGONG
met SHEN JIN
in Gent, België

   

   

Taijiwuxigong betekent letterlijk Taiji-vijf (verwijzend naar gewrichten) ademhalingsoefeningen en is een oefenmethodiek die vanuit de Taijiquan ontwikkeld is door Dr. Shen Hongxun om de hedendaagse spanningen en gezondheidsproblemen te bestrijden.
Het is een eenvoudig te leren, veilige en effectieve methode. De fysieke en emotionele zelfgenezing vormt ook de basis voor het leren genezen van anderen.
Taijiwuxigong gebruikt staande, liggende en zittende oefeningen om de interne Qi (de innerlijke vitale energie) door beweging te activeren.
Het begrip Qi wordt vaak bestudeerd en wordt door middel van Taijiwuxigong ook daadwerkelijk ervaren. Alleen als Qi (de innerlijke vitale energie) vrij beweegt, kunnen de stagnaties en blokkades in het lichaam opgelost worden.
Elke oefening in Taijiwuxigong leidt tot een verbetering van de gezondheid. Spontane bewegingen is een van de belangrijkste reacties. Taijiwuxigong optimaliseert het zelfgenezingsvermogen van het lichaam en ontwikkelt de latente vermogens die in elk van ons aanwezig zijn, om dit proces te versnellen.

Praktisch:
Lesgever:
Shen Jin
Data: 30 juli - 3 aug 2009
Plaats:
OC St.-Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent.
Info en inschrijving:
 sofie@buqi.net, 03 281 0532
Prijs: 300 euro. (Verblijf vol pension of middagmaal ter plaatse mogelijk voor 170 euro resp. 60 euro)

 

vijfdaagse cursus
YI JIN DAOYIN
met dr. Shen Hongxun
in Gent, België

   

   

De ‘YiJinjing’ is een boek met oude krachtoefeningen. Het woord ‘Jing’ betekent ‘Soetra’ en ‘YiJin’ kan vertaald worden als ‘versterken van de spieren’. Er wordt gezegd dat YiJin oefeningen in het bijzonder bruikbaar zijn voor het reinigen van het energielichaam en hiermee voor het versterken van het fysieke lichaam. Wij noemen deze oefeningen ‘YiJin Daoyin’.
Tijdens zijn lessen zal dr. Shen Hongxun de oorspronkelijke principes van de YiJin-oefeningen respecteren. Hij zal de oefeningen echter zodanig onderwijzen dat zij tegemoet komen aan de behoeften van de moderne tijd en de hedendaagse levensomstandigheden. Op deze manier onderwezen zijn de YiJin Daoyin een zeer effectieve oefenmethode voor verbetering van de algemene gezondheid. YiJin Daoyin kunnen ook met goed resultaat worden aangewend om verschillende gezondheidsproblemen die voortkomen uit het hedendaagse leven te voorkomen en zelfs te behandelen.
YiJin Daoyin zijn heel anders dan de beoefening van bijvoorbeeld de Taiji-vorm of sommige QiGong-oefeningen. Veel principes van de YiJin Daoyin kunnen feitelijk worden teruggevoerd op de E-Mei Daoyin en enkele andere oefensystemen. De YiJin Daoyin zijn minder complex dan de E-Mei Daoyin en zijn daardoor eenvoudiger aan te leren. De oefeningen worden één voor één uitgevoerd. Omdat ze een stevig beroep doen op de spierkracht van de beoefenaar, kan men in een relatief korte tijd duidelijk waarneembare resultaten bereiken, zoals verhoogde spiertonus en uithoudingsvermogen. Voorgaande betekent niet dat iemand veel spierkracht nodig heeft om de YiJin Daoyin te kunnen uitvoeren.
Vooral mensen die een grotendeels zittend leven leiden (aan een bureau, achter computer of TV of in de auto) kunnen veel voordeel halen uit de YiJin Daoyin. De oefeningen gaan de negatieve effecten van een zittend en fysiek inactief leven tegen. De YiJin Daoyin zijn geschikt voor alle mensen: de oefeningen kunnen afhankelijk van de fysieke vermogens van de beoefenaar meer of minder intensief worden uitgevoerd. Op den duur zal het niveau van beoefening stijgen. De oefeningen zijn een uitstekende methode voor het verbeteren van de lichaamshouding en het corrigeren van houdings- en gewrichtsproblemen.

Praktisch:
Lesgever:
dr. Shen Hongxun
Data: 5 - 9 aug 2009
Plaats:
OC St.-Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent.
Info en inschrijving:
sofie@buqi.net, 03 281 0532
Prijs: 300 euro. (Verblijf vol pension of middagmaal ter plaatse mogelijk voor 170 euro resp. 60 euro)

 

vijfdaagse cursus
E MEI DAOYIN
met SHEN JIN
in Mortsel, België

   

   

De 12 E-Mei Daoyin zijn een traditioneel Boeddhistisch oefensysteem. 
Ongeveer 1000 jaar geleden bedacht een monnik dit bijzonder effectieve oefensysteem om soldaten te trainen voor het gevecht tegen het leger van de heersende keizer. De oefeningen werden echter ook gebruikt voor het behandelen van verwondingen en heelmeesters gebruikten de krachtige Daoyin om vaardigheid te vergroten in het herstellen  van gebroken botten.
De E-Mei-oefeningen zijn een uitstekende methode om fysieke kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen en sluiten daarom goed aan bij andere vechtkunsten. 
Vanwege hun versterkend effect kunnen ze ook worden toegepast om de gezondheid te verbeteren en zelfs om bepaalde ziekten mee te behandelen. De sterke kracht die men ontwikkelt tijdens het oefenen van de E-Mei Daoyin kan ook worden toegepast in andere lichaams- en gezondheidsdisciplines, zoals bijvoorbeeld massage. Om het beste resultaat te behalen moet men de oefeningen één voor één ontwikkelen en elke oefening stap voor stap leren begrijpen. Op deze manier is het mogelijk de energiekanalen en meridianen van het lichaam te openen. Dit helpt de beoefenaar niet alleen om een hoog niveau van fysieke energie te bereiken, maar ook om zich op mentaal vlak verder te ontwikkelen.

Praktisch:
Lesgever:
Shen Jin
Data: 19-23 augustus 2009
Plaats:
Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel.
Info en inschrijving:
 sofie@buqi.net, 03 281 0532
Prijs: 300 euro. (Middagmaal ter plaatse mogelijk voor 60 euro.)

 

Zie ook www.buqi.net. 


Wenst u onze e-nieuwsbrieven te ontvangen, stuur dan een e-mail naar sofie@buqi.net.

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy