Cambiamento. Najaar 2009

Cambiamento (Heverlee, B)

27/08/2009

 

 
 
Programma vanaf september 2009
 
Yoga
 
Shiatsu
 
Specials
 
 
Voor meer informatie ga naar:
of bel: 0476 / 91 72 99
 
 
Yoga
Residentieel yoga weekend (Orval)          4-6 September
Midden in de natuur van bois-le-comte in Orval nemen we een weekend de tijd om iets intensiever met yoga bezig te zijn dan normaal. Doordat we iets meer tijd hebben kunnen we dieper ingaan in de wondere wereld van yoga en wat yoga kan betekenen voor jou, voor jou lichaam en voor jou ziel.
 
10 lessenreeks Okido Yoga te Diest          vanaf donderdag 24 september, 20u-21u30
Masahiro Oki omschrijft yoga als een totale holistische levenswijze. In de lessen wordt aandacht besteed aan hara- en versterkingsoefeningen, stretching, zuiveringsoefeningen, ademhalings-oefeningen en meditaties. Okido Yoga bevordert harmonie tussen lichaam en geest, een goede conditie en een lenig en gezond lichaam.
 
10 lessenreeks Okido Yoga te Leuven          vanaf woensdag 30 september, 20u-21u30
Masahiro Oki omschrijft yoga als een totale holistische levenswijze. In de lessen wordt aandacht besteed aan hara- en versterkingsoefeningen, stretching, zuiveringsoefeningen, ademhalings-oefeningen en meditaties. Okido Yoga bevordert harmonie tussen lichaam en geest, een goede conditie en een lenig en gezond lichaam.
 
Yoga Special Topics:
Yogadag rond de ademhaling (Antwerpen)          zaterdag 21 november, 10u-17u
Tijdens deze dag ga je, met behulp van zachte oefeningen, op zoek naar hoe je ademt. Door zelf op onderzoek te gaan leer je de verschillende blokkerende patronen herkennen en leer je hoe je deze patronen kunt loslaten, zodat je adem terug vrij kan bewegen. Zo kom je terug bij je natuurlijke volle ademhaling, waarbij heel je wezen door de adem wordt opgeladen met energie.
 
Meridiaanyoga (Antwerpen)          zaterdag 13 maart 2010, 10u-17u
De energie in ons lichaam loopt door onze energiebanen of meridianen. Hoe vlot de energie hierdoor kan stromen bepaald hoe het met ons is gesteld op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. We kunnen deze energie stimuleren en harmoniseren door eenvoudige oefeningen.

 
Shiatsu
Introductie Zen-Shiatsu (Antwerpen)          zaterdag 26 September, 10u-17u
Shiatsu (drukpuntmassage) is een van oorsprong Japanse massagevorm, reeds eeuwenlang toegepast om allerhande lichamelijke ongemakken en ziekten te voorkomen en te genezen. Ziekte, spanningen, vermoeidheid, … worden in het oosten beschouwd als een verstoring van de energie die via energiekanalen (meridianen) doorheen het hele lichaam stroomt. Door op bepaalde punten en gebieden langs deze meridianen te drukken wordt de lichaamsenergie weer in balans gebracht, wat ontspannend, revitaliserend en genezend kan werken. De shiatsubehandeling zorgt ervoor dat het lichaam zijn zelfgenezende kracht aanspreekt en zijn energie ten volle kan benutten.
 
Introductie Zen-Shiatsu (Leuven)          zondag 27 September, 10u-17u
Het is niet zo moeilijk om shiatsu te leren, en je kan deze vorm van massage gemakkelijk en snel toepassen, zowel in familieverband als bij vrienden en collega's. Tijdend deze introductie raak je vertrouwd met de basisprincipes en -technieken van shiatsu. Je leert voeling krijgen met de energiestromen in het lichaam en krijgt oefeningen mee om je eigen energiestroom te stimuleren. Je oefent enkele basistechnieken in, zodat je na deze cursus al een ontspannende massage kan geven.
 
Shiatsu Opleiding (1e cyclus) (Leuven)          start zondag 18 oktober
De Zen-Shiatsu opleiding van het Oost West Centrum is gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden, kwaliteit van Zijn en zelfstandigheid die nodig zijn om een praktijk als shiatsutherapeut te kunnen voeren. In deze opleiding wordt ook veel aandacht besteed aan energetisch lichaamswerk en meditatie, voorwaarde om steeds krachtiger en gevoeliger te worden, meer vertrouwd te raken met eigen energie en het versterken ervan. Kortom om eigen energie te kunnen beheren vooral ook in de verbinding met de ander.
   
Specials 
Gemberdag (Leuven)          zondag 13 december, 10u-17u
Gembercompres is een Japans volksgeneesmiddel. De intense warmte en ontgiftende werking van de gember dringt diep door in je lichaam, verwarmt, ontspant en helpt je lichaam afvalstoffen afvoeren.

 
 
Voor meer informatie ga naar:
of bel: 0476 / 91 72 99

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy