Kunstkracht 7 & De Levende Mens

Kunstkracht 7 (Lier, B)

01/09/2009

 
View as Web Page Send to a Friend

 


De activiteiten van Kunstkracht 7 richten zich op het ontwikkelen, begeleiden en verdiepen van wat we ‘DE LEVENDE MENS’ noemen. Het begrip ‘levende mens’ voert je terug naar je oorspronkelijkheid, naar wie je in wezen bent.

 


De levende mens in praktijk
 
De levende mens is elke mens die bewust een unieke weg aflegt, met een evolutie van ont-maskeren naar her-inneren. Gaandeweg zal deze mens zijn creativiteit ontwikkelen en zichtbaar maken, zijn eigen levensfilosofie ontdekken én leven, al zijn wijsheid en ervaring in zichzelf plaatsen (vereenzelviging) en ernaar leven, en leren leven vanuit z’n intuïtie.
 
 
  Lees meer over 'De levende mens in praktijk'Opleiding 'De levende mens'
 
In de ‘Opleiding De Levende Mens’, verspreid over 7 weekends worden essentiële aspecten van je mens-zijn in verschillende lagen uitgediept, bij elkaar gebracht en naar de essentie van leven geleid. Dit concept is uniek. Het is NIET verbonden aan een systeem of techniek. Deze opleiding vindt haar wijsheid en kracht in het leven zelf, waar elk op aarde geboren mens toegang toe heeft. Het her-inneren van wat leven werkelijk is doet onze eigenste bewustzijnspoorten openen.
 
  Lees meer over 'Opleiding de levende mens'
Kunstkracht 7, op een unieke lokatie vlak bij Lier
 
De locatie van Kunstkracht 7 is een boerderij, midden tussen de velden, in alle stilte en rust en op 1 km van het centrum van Lier. Samen met ons biedt deze plek draagkracht, rust en begeleiding om dicht(er) bij jezelf te komen of te zijn.
 
 
  Lees meer over 'De lokatie van Kunstkracht 7'
Dagen voor de muzische mens
 
Wens je je UNIEK-zijn te ontwikkelen, of gewoon tijd en ruimte te maken om dicht bij jezelf te komen, kom dan eens naar een ‘DAG VOOR DE MUZISCHE MENS’. De muze in jou aanspreken en werken met kunstzinnige middelen, via klank of ver-beelding of beweging, is hierbij een zeer effectief middel.
 
 
  Lees meer over 'Dagen voor de Muzische mens'
Familieopstellingen
 
Met behulp van familieopstellingen krijgen we inzicht in de nieuwe dimensie van leven. We ‘herinneren’ onszelf. Door het maken van de verbinding met het grotere geheel wordt ‘afgescheidenheid’ opgeheven...
 
 
 
  Lees meer over 'Familieopstellingen' door Lutghart
Muzische kinderdagen
 
Muzische kinderdagen  gaan door in de schoolvakanties. De kinderen worden ondergedompeld in een creatief bad aan muzische mogelijkheden. Een greep uit het aanbod: toneelspelen, schilderen, kleien en tekenen, dansen, instrumentjes bouwen en muziek maken op echte koeievellen trommels , ...
Dit alles in de prachtige en rustbiedende omgeving van onze hoeve.
 
 
  Lees meer over de 'Muzische kinderdagen'
De Levende mens in gesprek
 
Lutghart en Jan van Kunstkracht 7 begeleiden mensen in het ontwikkelen van hun uniek-zijn. Elke vorm van begeleiding start met een gesprek...
 
 
 
 
  Lees meer over 'De levende mens in gesprek'
Dans voor de Kosmische mens
 
Dans de codesleutels  -  dans je Zijn

De codesleutels zijn bewustzijnspoorten ( geen chakra’s , chakra’s zijn wielvormige uitstulpingen). Het zijn sleutels op het geheugen van mensen. Door het tekenen, dansen, zien van de codesleutels kunnen we de balans in onszelf ervaren en de betekenis voor onszelf bewust worden. Door het integreren van deze tekens in ons leven, ontvangen we ondersteuning, helderheid en liefde waardoor leven in ‘lichtheid’ mogelijk is. De dertien codesleutels van de Kosmische mens zijn elk apart vertaald in een beweging ‘sacrale dans’. Elke beweging kan onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd. Op composities van Jan Koenders worden deze dertien sacrale bewegingen gedanst.


 
  Lees meer over 'Dans voor de Kosmische mens'
Kunstkracht 7-creaties
 
Hier vind je meer info over het kunstzinnig werk van Jan Koenders en Lutghart Witters. Jan is muzikant/gitarist/componist in hart en nieren en Lutghart zet ‘codesleutels’ neer op doek, in keramiek, in juwelen en klein-meubelen.Neem ook eens een kijkje op:

 
  Lees meer over de 'Kunstkracht 7-creaties'
Muziekimprovisatie
 
Improviseren leert je in het NU zijn met jezelf en met jouw unieke expressiemiddelen, om van daaruit in te spelen op je medemuzikanten. Het is bevrijdend en héél plezierig, om zo vanuit je eigen inspiratiebron te mogen spelen...
 
 
  Lees meer over 'Muziekimprovisatie'
De Geluidsfabriek
 
voor kinderen van 8 tot 12 jaar

In de geluidsfabriek, gaan we bij Kunstkracht 7 letterlijk aan de slag met hamer, zaag, lijm, hout, blik, plastic en allerlei afvalmaterialen. Kinderen kunnen hier, met Jan’s ondersteuning, experimenteren met de klank en de kracht van verschillende materialen.

 
  Lees meer over 'De Geluidsfabriek'
Contactgegevens Kunstkracht 7
 
Jan Koenders & Lutghart Witters
Aarschotsesteenweg 150 - 2500  Lier –03/480 85 55 

andere sites:

Een wegbeschrijving vind je door op onderstaande link te klikken...
 
 
Vind meer contactgegevens van Kunstkracht 7Kunstkracht 7 • Aarschotsesteenweg 150 • 2500 Lier

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy